om oss

En fönsterfabrik belägen norr om polcirkeln

Polarfönster, med anor från 1939, är ett familjeföretag som har i mer än 80 år tillverkat kvalitetsprodukter.

Erfarenhet, lyhördhet och rationella tillverkningsmetoder gör att vi kan erbjuda vackra och prisvärda fönster med ett av marknadens lägsta U-värden. Polarfönster är en förstaklassig fönsterleverantör som tar ett helhetsansvar, från ritning och konstruktion till produktion och leverans. Genom samarbetspartners ordnar vi även med att få dina fönster rätt monterade på plats.

Historia om våra fönster

Polarfönsters historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1939. Under hela epoken har fabriken funnits i Korpilombolo socken norr om Polcirkeln i Norrbotten där våra erfarna fönstermakare tillverkar högkvalitativa fönster med gedigen konstruktion och klassisk design. Företaget såg dagens ljus i byn Ohtanajärvi 1 mil norr om Korpilombolo men flyttade till sin nuvarand plats i Korpilombolo 1964.

Fönstervirket – en kärnfråga

I alla tider har man vetat vikten av att välja rätt råvara vid tillverkning av fönster. I Korpilombolo använder vi oss av Kärnfuran som utgångsmaterial.

Den har den rätta strukturen, hårdheten och styrkan som klarar alla klimatpåfrestningar. En norrländsk fura behöver mellan 120-150 år innan den är mogen att avverkas. Kärnveden i furan är naturligt impregnerad, vilket gör Polarfönster hållbara i generationer.

Konsten att välja fönster

När man står i begrepp att köpa fönster finns det några primära saker som man bör ta i beaktande, förutom att fönstren ska bidra till en tilltalande exteriör.

  • Isoleringsförmågan
  • Råvaran
  • Målade eller obehandlade
Kvalité – kvalitetsfönster

Vi vet vad det nordiska klimatet kräver av ett fönster, det ska klara kyla, väta och hård vind. Därför har vi som standard fönster med ett av marknadens bästa U-värde på 0,67 och vi använder oss enbart av senvuxen norrländsk furu som är väl anpassat för nordiska klimatförhållanden. Vi lägger lika stor vikt vid materialval och konstruktion som vid estetisk utformning – ett fönster skall vara vackert också!

Polarfönster pojke vid sitt favoritfönster3